;

Gurdjieff

Quartet

 

Het Gurdjieff project is een boek met tekeningen, verhalen en muziek in één. Georges Ivanovitsj Gurdjieff (1866-1949) was een Grieks-Armeens filosoof, mysticus, schrijver, componist, choreograaf en handelaar. Tijdens zijn vele reizen door de Kaukasus, Azië en Afrika hoorde hij een verscheidenheid aan muziek. Spirituele liederen, gezangen maar ook oeroude volksmuziek. Jaren later, rond 1920, heeft hij samen met componist Thomas de Hartmann honderden van deze melodieën genoteerd en verzameld in een aantal bundels voor piano. Het is prachtige muziek met een filmische kwaliteit. Ibo en Rani hebben nieuwe bewerkingen gemaakt voor het Gurdjieff Quartet. Met viool, altviool, cello, gitaar, harmonium en mandoline klinkt deze tijdloze muziek weer als nieuw.

Het Gurdjieff project combineert 11 muziekstukken, 11 verhalen en 11 tekeningen. Dit komt samen in een boek en een langspeelplaat. En natuurlijk maken we de muziek ook digitaal beschikbaar. De verhalen in het boek zijn losjes gebaseerd op het kleurrijke leven van Gurdjieff, waarin onder meer wordt beschreven hoe en waar hij in aanraking is gekomen met deze verschillende melodieën. Als een klassiek sprookjesboek worden de verhalen geïllustreerd door de prachtige tekeningen van Ibo Bakker. Deze tekeningen zijn, geheel in de stijl van Gurdjieff, dromerig en spiritueel met een gezonde dosis humor. Het geheel vormt een wonderbaarlijk karakter. Aan de hand van de muziek en de rijk geïllustreerde verhalen zal de luisteraar worden meegenomen in een kleurrijke wereld. Deze rijkdom van verbeelding en klank is een bron van schoonheid, troost en verdieping. Iets wat in deze tijd, zoals in alle tijden onontbeerlijk is.

Om de muziek en het boek te kunnen drukken en uitbrengen hebben we jullie steun hard nodig. Daarom zijn we een campagne gestart op voordekunst.nl Daar vindt je nog meer informatie over het project. Maar je kan ook het album alvast bestellen of ons op een andere manier steunen. Alvast bedankt!

We hebben de muziek al opgenomen in de prachtige studio de Helmbreker in Haarlem. Je kunt stiekem al twee nummers beluisteren op onze Soundcloud:

Gurdjieff Quartet · Gurdjieff project

 
 
 
contact@gurdjieffquartet.com